Caramida, blat sare de Himalaya 200 x 100 x 50 mm

5949161354254

Nou

Sare pura, nu este procesata sau prelucrata chimic. 

Pentru constructie pereti sare, saline sau pentru utilizare ca blat pentru gatit

Dimensiuni: 200 x 100 x 50 mm.

Greutate: 2,5 kg

Mai multe detalii

20,50 lei

Descriere produs

Caramida din sare de Himalaya pentru incaperile in care se doreste a se crea efect de salina.

Sare pura, nu este procesata sau prelucrata chimic.

Dimensiuni: 200 x 100 x 50 mm.

Greutate: 2,5 kg

Cristalele de sare naturala din muntii Himalaya sunt o bogata sursa de substante micronutritive, esentiale pentru mentinerea sanatatii. Sodiul natural este principalul mecanism in transportul mineralelor catre organismul uman, fara el viata noastra fiind in pericol.

Sarea din muntii Himalaya nu este procesata sau prelucrata chimic de catre om. Este o sare pura asa cum era inainte de extractie fiind doar portionata pentru diverse utilizari. Culoarea este neuniforma, avand variatii de la roz la portocaliu si este data de continutul natural de fier.

Este bine cunoscut faptul ca terapia prin inhalare a aerului incarcat cu ioni de sare (Haloterapie sau Speleoterapie), reprezinta un real succes in tratarea bolilor respiratorii. 

Prin incalzirea caramizilor de sare, are loc procedeul de ionizare, producandu-se ioni negativi ce stabilesc un climat echilibrat in sauna.

Efectele sarii:

1. Respiratie mai usoara

2. Detoxifierea organismului

3. Revigorarea organismului

4. Efect antiinflamator

5. Indepartarea mucusului

 

Datorita proprietatilor sale, sarea din Himalaya este utilizata cu real succes in:

1. Tratarea astmului bronsic si a bronsitelor

2. Alergii

3. Depresii

4. Diverse boli ale inimii

5. Tratarea cailor respiratorii

Caramida de sare in arta culinara

Inventivitatea bucatarilor Gourmet: asezam caramida de sare pe jaratic sau pe gaz, lasam se se incalzeasca, si pe blocul de sare gatim diverse mancaruri, de exemplu: peste, pui, steak, legume, sau le putem tine calde. Merita sa taiem carnea, pestele, legumele in bucatele mai mici, asa incap mai multe de odata pe caramida.

Fripturile, legumele vor avea o aroma total unica, merita incercat!

Pe gaz

  • pe gaz sunt recomandate 15-20 minute
  • se propune incalzirea incet, asa caramida/blatul de sare nu se va crapa, nu se va sparge
  • verifica daca s-a ajuns la temperatura potrivita, daca da, poti sa si asezi bucatelele ce vrei sa frigi
  • cu o manusa de bucatarie se poate prinde cu siguranta

In cuptor

  • incalzeste blatul/caramida de sare in cuptor la 200 grade cca 5 minute
  • verifica daca a ajuns deja la temperatura potrivita; daca da, poti sa si asezi bucatelele ce vrei sa le frigi
  • cu o manusa de bucatarie se poate prinde cu siguranta

Curatarea caramidei de sare

Dupa frigere, deasupra chiuvetei sterge usor ramasitele de mancare. Sa faci asta cu apa foarte putina, deoarece cu cat primeste mai putina apa, cu atat tine mai mult caramida de sare.
Dupa aceea aseaza pe un prosop curat pana se usuca.

4 alte produse din aceeași categorie: