Promotie Pietre vulcanice pentru saune Mărește

Pietre vulcanice pentru saune

STN1618

Nou

Pietrele pentru sauna  sunt pietre naturale din roca vulcanica si furnizeaza o energie termica distribuita egal pe toata suprafata incalzitorului de sauna. 

Mai multe detalii

92,00 lei

Descriere produs

Pietrele pentru sauna  sunt pietre naturale din roca vulcanica si furnizeaza o energie termica distribuita egal pe toata suprafata incalzitorului de sauna. 

 

Greutate pachet: 16.5 kg. Nota: Intrucat pietrele au forme neregulate si dimensiuni diferite, greutatea lor totala difera de la o cutie la alta.

 

Diametrul pietrelor de saune este cuprins intre 5 si 15 cm. 

 

Recomandari:

  • nu turnati apa pe pietre in exces sau cand acestea nu sunt destul de fierbinti deoarece exista riscul de a arde rezistentele incalzitorului.
  • folositi doar pietrele speciale pentru sauna, deoarece aceste pietre au capacitatea de a inmagazina multa caldura iar evaporarea apei se face treptat.
  • buna circulatie a aerului printre pietrele de sauna face ca rezistentele electrice sa aiba o durata de functionare mai lunga.
  • verificati mereu pietrele de sauna sa nu aiba crapaturi. In cazul respectiv, inlocuiti pietrele. Acest lucru este valabil si in cazul in care pietrele emana un miros urat.

Costul unei cutii de pietre este de cel putin 10 ori mai mic decat costul schimbarii rezistentelor arse dintr-un incalzitor de sauna (arderea poate fi provocata de pietre sfarmate ce blocheaza fluxul de aer, cantitate insuficienta de pietre, pietre de proasta calitate ).

 

Importanta schimbarii regulate a pietrelor de sauna

 

Cantitatea și calitatea pietrelor de soba joacă un rol important în întreaga experiență de sauna. Alegerea pietrelor depinde de tipul de soba și utilizarea acesteia. Pietrele trebuie să fie atent selectate pentru durabilitate. Caracteristicile pietrelor de sauna bune includ, printre altele, capacitate termică ridicată și puritate. Pietrele nu ar trebui să producă praf sau orice forma de gaze nocive. 
 
În trecut, pietrele cele mai frecvent utilizate erau din granit sau pietre ce proveneau din apropierea lacurilor sau râurilor. Roca de granit, cu toate acestea, are tendința să se sfarame la o temperatură relativ scăzută de 300 de grade. Capacitatea termică a pietrelor de granit este destul de scăzuta și conductivitatea termică este slabă. Temperatura în saună poate atinge niveluri suficient de ridicate, dar pietrele sa se răcească relativ repede. Pietrele de lac sunt, de asemenea, predispuse să se sfarame repede.
 
Pietrele inlesnesc producerea aburului in sauna
 
Cele mai bune pietre de sauna sunt rocile vulcanice profunde. Aceste pietre plutonite și inchise la culoare sunt excelente datorită capacității lor termice și sunt potrivite în special pentru sobele tradiționale. Sobele necesită pietre dense datorita calităților lor superioare de conductivitate termică. 
 
Întreținerea sobei/incalzitorului de sauna
 
Este important să supravegheati starea pietrelor la intervale regulate. Stratul superior de pietre poate părea în stare bună, dar mai jos pietrele sunt expuse la stres mult mai mare și temperaturi crescute. Pietrele maruntite blocheaza fluxul de aer și acest lucru poate scurta durata de viață a sobei de sauna. 
 
Este o idee bună, cel puțin anual, de a schimba poziția pietrelor și inlocuirea celor sfarmate. În același timp, sistemul de încălzire al saunei poate fi curățat de orice reziduu și praf care se aduna în interior. 
 
Se recomandă ca în condiții normale de utilizare pietrele ar trebui să fie schimbate cel putin o data pe an.
 
În practică, frecvența de înlocuire a pietrele depinde de gradul de utilizare al saunei și calitatii pietrelor.
 
Când sauna este folosit doar ocazional, pietrele nu trebuie să fie înlocuite la fel de frecvent(1-2 ori pe an), dar în saune publice pietrele ar trebui să fie schimbate de mai multe ori pe an.

 

16 alte produse din aceeași categorie: